Lassan halad a sor a határnál

A húsvéti időszak végén sokan indultak vissza nyugat felé, a hegyeshalmi és a jánossomorjai határátkelőnél akár 2 órát is kell várni. Hajszálnyit jobb csak a helyzet Sopronnál, ahol szintén akár 1 óra várakozási időre is számítani kell, Kópházánál viszont a Google forgalomfigyelője nem mutat torlódást. A dugó oka egyébként az, hogy az osztrák szervek az Ausztria területére belépő gépjárművek utasainál egészségügyi ellenőrzéseket végeznek. Burgenlandban, Alsó-Ausztriában és Bécsben legalább április 11-éig tart a lockdown, ezért érthető, ha tüzetesebben vizsgálják az országba belépőket. A közösségi médiában ráadásul olyan kommenteket is lehet olvasni, mely szerint karanténra köteleztek Ausztriába visszatérőket, mert "nem hagyhatták volna el például Bécs városát" .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek