Megint meghosszabbodik a lockdown Kelet-Ausztriában

Továbbra is feszült a helyzet a térség kórházaiban, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland ezért egy újabb héttel meghosszabbítja a korlátozásokat.

Bécs főpolgármestere, Michael Ludwig a szövetségi kormány tagjaival, valamint Kelet-Ausztria tartományvezetőivel egyeztetett délután. A kiszivárgott információ szerint egyre inkább biztosnak látszik: egy újabb héttel meghosszabítják a lockdown-t Bécsben. Az APA osztrák hírügynökség szerint szolidaritásként Alsó-Ausztria és Burgenland is csatlakozik ehhez. Ez azt jelenti, hogy egészen április 18-áig maradnának a mostani szabályok.

A hírek szerint a térség kórházainak intenzív osztályain továbbra is feszült a helyzet, és bár az új fertőzöttek száma csökkenni látszik, az áttörés még nem érkezett el. "A lakosság védelme érdekében közösen vállalunk felelősséget. Ezzel a közös módszerrel védhetjük meg a régió lakóit" -mondta el Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományfőnöke.

Hans Peter Doskozil, burgenlandi kormányzó szerint "a szövetségi tartományok egységes, összehangolt intézkedése lenne elvárható, és a lakosság számára is könnyebben értelmezhető. Az április 18-áig tartó időszakot arra használjuk fel, hogy az újranyitás szabályrendszerét kidolgozzuk. Egyértelmű kritériumokat kell lefektetnünk, ami alapján aztán eldönthető, mikor, hol lehet elkezdeni az újranyitást. A lakosság csak akkor fogja továbbra is betartani a védőintézkedéseket, ha megfelelő perspektívát láthatnak a jövőre nézve" -mondta Doskozil.

A döntés hivatalos bejelentése is megtörtént.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek