A Tescónál más lesz a négyzetméteres szabály

Az alapszabály szerint 10 négyzetméterenként csak egy vásárló lehet az üzletekben.

A héten már biztosan elérjük a mérföldkőnek nevezett 2,5 millió beoltottat Magyarországon, ami azt jelenti, hogy jöhetnek az enyhítések. Első körben kitolják a kijárási korlátozást este 10-ig és nyithatnak a szolgáltatók, illetve az eddig bezárásra kényszerült üzletek is. Igaz, csak a vevőszám korlátozásával, de így este fél 10-ig nyitva lehetnek.

Az alapszabály az, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vásárló lehet az üzletekben, a Tesco azonban el fog térni ettől. Mindez a Világgazdaság friss interjújából derült ki, amit a magyarországi vezérigazgatóval, Pálinkás Zsolttal készítettek.

Mészáros D. Zsolt

„A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél. A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor” – mondja Pálinkás, aki szerint ez csekély ára az újranyitásnak, ráadásul Angliában és Szlovákiában is működik ez a rendszer.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek