Új bölcsődét alakítanak ki Harkán

Közel kétszázmillió forintból hoznak létre egy új bölcsődét Harkán, mellyel a községben és vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul.

Harka Község Önkormányzata a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése c. felhívására benyújtott, TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00034 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője, a 2019. október 7-én kelt támogatói döntésében, 199 700 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Harka Község Önkormányzata

A bölcsődei projekt célja a TOP célkitűzésekkel és a TOP-1.4.1-19 pályázati felhívásban foglaltakkal összhangban a foglalkoztatási helyzet javítása a kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételének támogatásával, a kisgyermekes szülök munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. A projekt specifikus célja a helyi igényeken alapuló, a gyermekjóléti alapellátások körébe tartozó, a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődei szolgáltatás létrehozása, valamint az ellátás biztosításának helyet adó új bölcsőde megépítése Harkán.

Harka Község Önkormányzata

A családbarát, munkába állást segítő intézmény létesítésével a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul, a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását, támogatva többek között a leszakadással fenyegetett társadalmi csoportok felzárkóztatását. Fontos, hogy a projekt eredményeként létrejött épület megfeleljen a kor elvárásainak energiatakarékos és teljes körűen akadálymentes legyen.

Harka Község Önkormányzata

A fejlesztés eredményeként Harkán bölcsődei közszolgáltatás válik elérhetővé. Az új bölcsőde Harkán, 257/83 hrsz-ú ingatlanon épül fel, teljesen önállóan működő 260,67 m2 alapterületű teljes értékű épületként. A bölcsőde „A” fokozati jelű lesz, 1 nevelési-gondozási egységgel, 2 db csoportszobával. Az elhelyezhető bölcsődések száma 28 fő. A tervezett beruházás hozzájárul a kisgyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével, ellátáshoz való jobb hozzáférés biztosításával.

Harka Község Önkormányzata

A beruházás várhatóan 2022. augusztus 31-ig készül el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek