Vádemelés szemetelés miatt - ebből kellene több

Egyet most elkaptak, de sokan szemetelnek még a természetben.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 22 éves terhelt 2020 szeptemberében a Tét melletti erődben autóbontásból származó nagyobb mennyiségű hulladékot, így lökhárítókat, lámpákat, szőnyegeket rakott ki autójából - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi októberben pedig egy boltossal egyezett meg, hogy fizetségért cserébe elszállítja a szemétjét, majd a bepakolt hulladékot, dobozokat, üzletdekorációt, fémhulladékot szintét Tét mellett, a természetbe dobálta ki.

A terhelt végül 2020 decemberében az általa eldobált szemetet elszállította.

Az erdőbe hordta ki a szemetet. Most bíróság elé áll.
ügyészség

A vádlott ellen az ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek