Aggódnak a soproniak a Mély út miatt

A meredek rézsűn kivágták a növényzetet, van, aki attól tart, a temető fala és a régi sírok megsüllyednek. A NIF szerint nincs ok aggodalomra.

A Mély úttal kapcsolatban több fotót is kaptunk aggódó olvasóktól, akik a temető falát és a régi sírokat féltik. Az út kiszélesítése és építése miatt a Szent Mihály-temető oldalában már kivágták a fákat, bokrokat. A homokos talaj, a meredek rézsű, a laza talajt eddig tartó növényzet kivágása a laikusok számára egyet jelent a megcsúszás következményével. Sopronban láttunk már ilyet, többek között a Kőszegi úti aluljárónál.

Az M85 autóút Sopron-kelet – Fertőrákos csomópont közötti szakaszának fejlesztése keretében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdte a Sopron belterületét is érintő, 8527 jelű Fertőrákosi út új nyomvonalra helyezését, a Pozsonyi út és a 84. sz. főút között, a Szent Mihály-temetőt megkerülve, a jelenlegi Mély út nyomvonalához igazodva. Ennek a beruházásnak az első munkafázisként az új nyomvonallal érintett területeken a növényzet eltávolítása kezdődött meg - írta válaszában a NIF Zrt. Természetesen továbbítottuk az olvasói fotókat és az aggodalmakat is, de a NIF sietett megnyugtatni az aggódókat.

A rézsű meredek, a talaj laza, a falak pedig régiek. Azt ígérik, vigyáznak a temetőre.
Olvasó
"A temető melletti rézsűoldal állékonyságának megtartása érdekében a növényzet gyökérzónájának eltávolítása csak a rézsű alsó kétharmad részen történt meg. A kitermelt fák jelentős része fiatal akác volt (10-20 cm törzsátmérővel), melynek gyökere a homokos altalajban könnyen (a rézsűoldal mélyebb bolygatása nélkül) kifordult. A munkavégzés során a rézsű állapotában romlást nem tapasztaltunk. A további kivitelezési munkák során a temetőt határoló kerítés állékonyságának biztosítására a vállalkozó különös figyelmet fog fordítani" - ígérte a beruházó.

Reagált a NIF Zrt. kommunikációs munkacsoportja az enyugat.hu egy korábbi cikkére is.

A beruházás érdekében kivágott jellemzően idegenhonos növényzet - akác - helyett 141 kétszer iskolázott, tájba illeszkedő sorfát és több, mint 1500 darab cserjét ültetnek majd el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek