Az edzőtermek és az újranyitás FRISSÍTVE

A tulajdonosok maguk sem értik a dolgot, mintha csak kifelejtették volna őket a sorból.

Egy rövid videóban közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden, hogy a beoltottak száma átlépte a 2,5 milliós határt. És ahogy már húsvét előtt is nyilatkozta, ezt a számot elérve megkezdődhet a fokozatos újranyitás.

Ennek megfelelően kedden a Magyar Kormány Facebook-oldalán közzétettek egy listát arról, hogy mit is takar a nyitás. A kijárási tilalom szerdától már csak este 10 és reggel 5 óra között lesz érvényben, az üzletekben 10 négyzetméterre átlagosan egy ember juthat, nyitnak a szolgáltatók is, de nem enyhítik a vendéglátókra és szállodákra vonatkozó szabályokat.

Mi a helyzet az edzőtermekkel?

A lista láttán sokakban azonnal felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet az edzőtermekkel? Rájuk vonatkozik a nyitás vagy sem? Egyáltalán miért nem esett róluk szó?

Szerda reggel több szombathelyi edzőterem tulajdonosát is megkérdeztük, hogy vonatkozik-e rájuk bármilyen formában a szerdai nyitás.

Mint megtudtuk, nem vonatkozik. Az edzőtermek továbbra is csak részlegesen lehetnek nyitva, ami annyit tesz, hogy csak versenyengedéllyel rendelkező, igazolt sportolók látogathatják őket. Csupán annyi változott, hogy a kijárási tilalom kitolásával ők is tovább lehetnek nyitva.

Az egyik edzőterem tulajdonosa viszont azt is hozzáfűzte, hogy erről nem kaptak tájékoztatást, jobb híján maguk következtették ki. Számára úgy tűnik, mintha egész egyszerűen csak megfeledkeztek volna róluk.

"A jogalkotás gyöngyszemével állunk szemben" - tette hozzá az edzőterem tulajdonosa, aki nem is feltétlenül azt sérelmezte, hogy nem nyithatnak ki, hanem hogy egyáltalán szóba se jött.

Március elején hasonló történt az éttermekkel . Akkor egy jó darabig nem lehetett tudni, hogy elvitelre dolgozhatnak-e tovább, végül kiderül, hogy igen.

Frissítés

Ahogyan sejtettük, a védelmi intézkedések feloldásának első fokozatáról szóló, szerdán megjelent jogszabály részletezi a feloldást, és ebben már az edzőtermekről is szó esik.

„A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszüntetésre kerülnek, tehát kinyithat valamennyi személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség és ott szolgáltatás is nyújtható . Vagyis minden szolgáltató – pl. fodrász, kozmetikus, testedzési szolgáltatást nyújtó, könyvelőiroda, cipész, műkörmös, masszőr, stb. – újra fogadhat vendégeket/ügyfeleket” – írja a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az új jogszabályokra hivatkozva.

És ezzel eldőlt, hogy az edzőtermek is visszaállhatnak a rendes nyitvatartásra. Az enyhítések egyébként április 7-től május 22-éig érvényesek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek