Halasztanák az iskolanyitást

Az ADOM Diákmozgalom pedig arra szólította fel a diákokat: ha április 19-től mégis bevezetik a kötelező jelenléti oktatást, ne menjenek iskolába.

Számos szakmai és érdekvédelmi szervezet fordult a kormányhoz az elmúlt napokban, azt kérve, fontolják meg az április 19-ére tervezett iskolanyitás elhalasztását. A Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, valamint a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete nyílt levélben, szakértők érveivel alátámasztva kérte a miniszterelnököt, csak akkor nyissák az intézményeket, ha a beoltott dolgozók védettsége kialakult.

Az ADOM Diákmozgalom pedig arra szólította fel a diákokat: ha április 19-től mégis bevezetik a kötelező jelenléti oktatást, ne menjenek iskolába, a tanárok pedig online formában folytassák a tanítást. Még a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter is úgy véli - mint arról a hvg.hu-nak beszámolt -, nem kellene kötelezővé tenni, hogy a diákok iskolába menjenek áprilisban. Bár a pedagógusok, oktatás-nevelésben dolgozók oltása elkezdődött, félő, hogy április 19-re még nem lesz megfelelő védettségük. - írja a Népszava .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek