A Merkur immáron történelem

Eltűnt Ausztria egyik legismertebb áruházláncának márkaneve, de helyét valami más vette át. A kínálat és a színvonal maradt a régi.

Januárban az enyugat is beszámolt róla, hogy eltűnik Ausztria egyik legismertebb üzletlánca, legalábbis annak a neve. A pár évvel ezelőtti Zielpunkt-csődöt követően nem egy újabb fizetésképtelenségről van szó, csak egy átmárkázásról. A Merkur szupermarketeket üzemeltető REWE-csoport ugyanis úgy döntött, BILLA Plus néven futnak tovább az üzletek. Az átállás pedig megtörtént: április 6-a óta Ausztria-szerte BILLA Plus üzletekkel lehet találkozni. A soproni postaládákba pedig hosszú év(tized)ek óta először dobtak be ismét BILLA szórólapot.

enyugat.hu

Ehhez kapcsolódó hír pedig az, hogy Közép-Burgenlandban is megnyílt a REWE-csoport első nagyobb szupermarketje. Az építkezés mér Merkur-ként indult, de a bolt már BILLA Plus néven nyitott meg Veperden (Weppersdorf), nagyjából 1600 négyzetméteren. A cím ugyanakkor árulkodó: Merkur Straße 1.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek