Szombaton Bécs tele lesz tüntetőkkel

Ezen a hétvégén ismét több forgalomelterelés és -lezárás lesz Bécsben.

A bécsi rendőrségnek eddig összesen 22 szombati tüntetést jelentettek be. Péntek délig négyet már megtiltottak, egyet pedig elutasítottak. Három esetében a rendőrség még ellenőrzi, hogy kiadják-e az engedélyeket.

Mindenesetre szombaton az egész város területén átmeneti forgalomlezárásokra lehet számítani. A rendőrség is figyelmeztetett: "Mivel nem zárható ki, hogy a résztvevők a tiltás ellenére találkoznak, több rendőr lesz ismét az egész városban, különösen Bécs belvárosában"- fogalmazott a rendőrség szóvivője.

A betiltott tüntetések a COVID-dal; a járvány gazdasági következményeivel, illetve az intézkedésekkel kapcsolatosak. A gyülekezés szabadságának lehetőségét és a fertőzés kockázatát mérlegelték a hatóságok, s a nyilvánvaló járványügyi veszélyekre való tekintettel az egészségvédelem érdekében tiltották meg a demonstrációkat.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek