Megjelentek a 2021-es érettségire vonatkozó szabályok

A legfrissebb Magyar Közlöny már tartalmazza az oktatási renddel kapcsolatos változásokat.

Az érettségi vizsgatárgyak szóbeli és gyakorlati vizsgarészei – néhány kivételtől eltekintve – nem lesznek megszervezve. Ilyen kivétel, ha az adott tárgyból csak szóbeli vizsga van, vagy ha szakértői bizottság így dönt. Tipikusan ilyen helyzet lehet, ha a vizsgázó emelt szintű vizsgájával szóbeli típusú nyelvvizsga-egyenértékűséget kíván szerezni. Ezen kívül akkor is javíthat valaki szóbeli vizsgán, ha az írásbeli teljesítménye 12 és 25 százalék közötti, illetve testnevelésből is lesz szóbeli és gyakorlati vizsga.

Teljesértékű lesz minden vizsga a szóbeli nélkül is - ez vonatkozik az idegen nyelvű vizsgákra is, így az adott érettségikért 2021-ben is jár majd a nyelvvizsga.

Az érettségi vizsgák lebonyolítása során figyelemmel kell lenni az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján alkalmazandó, az oktatási hivatal honlapján nyilvánosságra hozott egészségvédelmi intézkedésekre. Egyazon helyiségben az írásbeli vizsgát tevő vizsgázók létszáma nem haladhatja meg a 10 főt.

A kormányrendelet záró rendelkezései között található, hogy a köznevelési és a szakképző intézmények 9. és magasabb évfolyamai 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, tehát az április 19-re tervezett nyitás három héttel későbbre tolódik.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek