Az is baj, hogy a maszk eltakarja a fogainkat

Hajlamosak vagyunk emiatt elhanyagolni azokat.

Jobban elhanyagolják a fogmosást a páciensek, amióta maszkot kell hordani – fogalmazott az InfoRádiónak  a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke. Nagy Katalin kifejtette, hogy a maszkviselés jelentősen csökkenti az esztétikai igényeket, hiszen az emberek azzal a tudattal lépnek utcára, hogy úgysem látják a fogaikat.

Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerint nemcsak az esztétikai igényeket, hanem a szájhigiéniai aktivitást is csökkentette a maszk hordása, ami nagyon egyszerűen megfogalmazva azt jelenti, hogy egyes páciensek jobban elhanyagolják a fogmosást.

Nagy Katalin arról is beszélt, hogy a fogászati ellátásban is látható a koronavírus negatív hatása immár egy éve, még annak ellenére is, hogy kidolgozták a szükséges óvintézkedések melletti biztonságos betegellátást, de még így is kevesebben járnak fogorvoshoz.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy a szükséges beavatkozások elmulasztása, halogatása rendkívüli károkat okozhat, ugyanis a szájüregi egészség szorosan kapcsolódik valamennyi szervrendszer egészségéhez, ami azt jelenti, hogy egy fogaszati megbetegedés összefügghet más, gyulladásokat generáló betegségekkel is.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek