A3-M85: változatlan Burgenland álláspontja

Burgenland tartomány továbbra is elutasítja az A3-as autópálya meghosszabbítását a magyar határig, ezzel összekapcsolva az épülő M85-ös gyorsforgalmi úttal. Ez derült ki azon a megbeszélésen, amit a BIG A3 (Bürgerinitiative Gegen A3) kezdeményezés képviselői kértek Hans Peter Doskozil tartományfőnöktől, erről az ORF magyar oldala tudósít .

Az április 7-én megtartott egyeztetésen Burgenland tartományfőnöke megerősítette: az A3-as és az M85-ös gyorsforgalmi utak összekötése nem szerepel a tartományi tervek között, és nem igazak a B16-os főút négy sávossá bővítéséről szóló hírek sem. A kamionok tranzitforgalmát pedig a határátkelők közelében érvényes súlykorlátozás fenntartásával a jövőben is akadályozni kívánja a tartomány.

Az A3-as autópályán Nagyhöflány (Großhöflein) és Szárazvám (Müllendorf) térségében hamarosan megkezdődik a pályafelújítás és a zajvédő falak építése, a szárazvámi tervezett logisztikai központ forgalomterhelését pedig a teherautókra érvényes előzési tilalom és sebességkorlátozás bevezetésével igyekszik majd mérsékelni a tartomány a környék útjain.

Az osztrák közszolgálati média magyar oldala arról is ír , hogy az S4-es gyorsforgalmi út Nagymarton (Mattersburg) és Bécsújhely (Wr. Neustadt) közötti tervezett bővítése kapcsán jogszabály írja elő a 100 km/órás sebességkorlátozás fenntartását, és nem tervezik az utat autópályává átminősíteni.

A közúti forgalom helyett inkább a vasút fejlesztésére koncentrálnának. A közösségi közlekedés burgenlandi fejlesztéséről jelenleg is tárgyal a tartomány és az osztrák szövetségi kormány, a tervek között a Bécs-Sopron vasúti kapcsolat menetidejének további csökkentése szerepel. Kiemelték azt is, hogy az észak-burgenlandi utak forgalomterhelését az is csökkenthetné, ha a nemzetközi teherforgalmat Sopronban a vasútra terelnék. A határ magyar oldalán található raktárkapacitások bővítéséről már folynak az egyeztetések Bécs és Budapest között.

( magyarok.orf.at )

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek