Nem kapták meg a soproniak az értesítést a szupergyors bontásokról

A Telecom azt állítja, szórólapokon értesítették az utcák lakóit a bontásról, de az értesítést az érintettek nem kapták meg.

Sopronból több lakossági panasz is érkezett szerkesztőségünkbe arról, hogy a Magyar Telekom előzetes bejelentés nélkül fogott kábelfektetésbe, nehézségeket okozva ezzel a lakóknak. A Szent Mihály utcában élő Szabadvári Imre például egy egész háztömb nevében szólt, amikor elmondta: a szépen felújított Szent Mihály-templom szomszédságában, műemléki környezetben, ahol még ablakot sem lehet engedélyi nélkül akármilyere cserélni, egyik napról a másikra felbontották a járdájukat. A látvány, amit fotókkal is illusztrált, önmagáért beszél. Ahol útban volt az aszfaltkupac, ott nem sikerült a csövet egyenesen fektetni - mérgelődtek a lakók, akik a nyitott akna miatt órákig közlekedni sem tudtak autóikkal. És ha a házban éppen esküvőre készülnek? Vagy betegszállítót várnak?

Hasonló problémákat mások is megosztottak a közösségi hálón: "Nálunk is feltúrták az utcát, mondván t-mobile hiperszuper kábelt fektetnek, amivel nem is lenne semmi gond. Egy: ha előtte időben értesítik az embert, és nem erre kell kelnie reggel fél 7-kor. Kettő: ha mindent visszaállítanak az eredeti állapotba. Kétségeim vannak efelől, arról nem beszélve, , hogy az esetleges kárt, ami a bontás során keletkezik, hogyan és mi módon orvosolják."

A Szent Mihály utcában ez a fekete cső állítólag így marad. A lakóknak legalábbis ezt mondták a bontást végzők.
Olvasó

Az olvasói panaszokat továbbítottuk a Magyar Telekomhoz, ahonnan gyorsan meg is jött a válasz:

- Sopron területén, a Szupergyors Internet Program keretén belül, a szükséges önkormányzati engedélyek beszerzését követően gigabites optikai hálózatot épít a Magyar Telekom. A tájékoztatásra irányadó építésügyi szabályok alapján az építési engedélyt megadó építésügyi hatóság – jelentős számú érintett ügyfél esetén – hirdetményi úton tájékoztatja a lakosságot. Ezen felül a munkálatok megkezdéséről, melyek várhatóan június végéig fognak tartani, előzetesen szórólapon tájékoztattuk az érintett területek lakóit. A munkálatok befejezését követően a burkolatot az önkormányzati elvárásoknak megfelelően visszaállítjuk. A következő időszakban az intenzív hálózatfejlesztési munkák az önkormányzattal való együttműködésben folytatódni fognak, annak érdekében, hogy az új optikai hálózaton a város lakói és vállalkozásai élvezhessék majd a gigabites hálózat nyújtotta előnyöket - írta megkeresésünkre a Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatósága.

Futottunk a témában még egy kört, de a lakók továbbra is állítják: nem kaptak értesítést. Ha volt is hirdetmény, az olyan helyen jelent meg, hogy az üzenete nem ért el az ügyfelekhez. Hogy ez kinek a hibája a Szupergyors Internet Program keretében, arról valószínűleg már nem fogunk hallani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek