Megújul a Deák téri játszótér Sopronban

Új játékelemekkel bővül a játszóhely és biztonságosabb lesz.

A Soproni Városfejlesztési Kft. a Soproni Helyi Közösség - CLLD által meghirdetett pályázaton támogatást nyert a soproni Deák téri játszótér felújítására - olvasható a társaság honlapján a jó hír.

A projekt célja a Deák tér közelében élő kisgyermekes családok szabadidős lehetőségeinek bővítése, közvetve hozzájárulva a településrészen élők életminőségének javulásához, növelve a helyi közösség összetartó erejét, elősegítve a közösségi élet fejlesztését.

Ahogy azt mindenki tudja, aki vett már részt pályázaton, ezekben az anyagokban nagyon jól kell fogalmazni. Például így:

"A fejlesztendő játszótér ideális környezetet teremt a lakosság – elsősorban – rekreációs tevékenységeihez. A terület számos új közösségi és/vagy kulturális kezdeményezésnek nyújthat helyszínt. A megvalósuló projektelemek hozzájárulnak ahhoz, hogy elsősorban a fejlesztett terület közelében élők aktív és közösségi szabadidő eltöltéséhez egy új minőségi alternatíva jöjjön létre."

A Deák téri játszótér egyébként 2007-ben épült meg, a Deák tér rehabilitációs programjának a részeként. Sokáig nagyon népszerű volt a kisgyermekes családok körében, de ahogy épültek szerte a városban az új játszóterek, úgy kezdtek elszokni innen a látogatók is, akik nyilván a közelebbi játszóhelyeket keresték fel inkább. És igen, az idő vasfoga kikezdte a játékszereket, többségük mára fejlesztésre és cserére szorul.

Közelről látszik igazán, hogy a játékok is megöregednek.
Enyugat.hu

A tervek szerint új játékkombináció, rugós játékok és két új háttámlás pad is kerül a térre és minden elem alá, összesen 265 négyzetméteres ütéscsillapító burkolatot is építenek. Minderre 10,5 millió forint áll rendelkezésre. A beruházás várhatóan október végére készül el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek