Mikor lesz már jó idő?

Az attól függ, kinek mi a jó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton este tovább vastagszik a felhőzet, reggelre mindenütt beborul az ég. Az éjszaka második felétől a déli megyékben egyre több helyen elered az eső. Az északias szél néhol élénk lesz. A késő esti 4, 8 fokról hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt is borult lesz az ég, és összességében sokfelé kell esőre, záporra számítani egy délről észak-északnyugat felé mozgó csapadékzónából. Késő estére a déli megyékben 10 mm körüli csapadék hullhat. Az északi, északkeleti szelet olykor élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb lesz.

Sopronra és környékére is egész napos esőt jósol a meteorológia, sőt, esni fog kedd estig, s akkor is csak azért hagyja abba, hogy aztán újrakezdhesse. A hőmérséklet maximuma vasárnap 11 Celsius fok lesz, hétfőn már csak 9, kedden viszont már 16.

Tehát nem lesz éppen ideális kirándulóidő. Vigasztalódjunk azzal, hogy a természetnek nagyon kell a csapadék, a növények fejlődéséhez elengedhetetlen a tavaszi eső. Így adnak majd bőséges termést a fák, és olcsóbb gyümölcsöt a boltok polcai...

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek