Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület FRISSÍTVE

A pedagógusok nem tartják biztonságosnak az alsó tagozatok újranyitását.

A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - írta a Népszava . Hozzátették, az otthon maradt pedagógusok fegyelmit kapnak.

Mint ismert, a kormány döntése értelmében április 19-én, azaz hétfőn reggel újrakezdődött a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán. A lépés ellen az ellenzéki politikusokon kívül a Társaság a Szabadságjogokért Szervezet (TASZ), és több szülői csoport is tiltakozott.

Fotónk csak illusztráció
Abcúg

A répcelaki iskola egyik pedagógusa a Népszavának elmondta, A 31 fős tantestületből, a felsős tanárokkal együtt, 29-en írták alá a tiltakozó nyilatkozatot.

"Amikor kiderült, hogy végül csak az alsósoknak kell bemenniük, 16-an új nyilatkozatot írtunk alá arról, hogy csak online folytatjuk a munkát, de a felsős kollégák továbbra is támogatnak minket" – mondta a tanárnő.

Hozzátette: hétfőn csak egyetlen kollégájuk ment be az iskolába. A gyerekek többsége is otthon maradt, csak egy osztály jelent meg teljes létszámmal. Most viszont az igazgató minden távol maradó pedagógust egyenként behívatott, az érintettek fegyelmit kapnak.

"Nem tudjuk, miért kapunk fegyelmit, hiszen nem a munkát tagadtuk meg, az óráinkat online megtartottuk" – nyilatkozta a pedagógus.

FRISSÍTÉS: A Sárvári Tankerületi Központtól a Népszava azt a tájékoztatást kapta, hogy fegyelmi intézkedésekre nem került sor, azok a tanárok, akik ma nem jelentek meg, végül aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben "vállalják", hogy április 20-tól részt vesznek a jelenléti oktatásban. Hozzátették: a tankerület és az iskola ma közösen gondoskodott a bent tartózkodó tanulók számára az órák megtartásáról.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek