Soproni körforgalomra is lehet szavazni

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából keresi az Év körforgalmát Magyarországon.

A kezdetben újszerűnek mondható körforgalmi csomóponti megoldást ma már senkinek sem kell bemutatni. Alkalmazása az úthálózaton jól beváltnak mondható. Az elterjedésében nagy szerepet játszott, hogy a körforgalom a hagyományos útkereszteződésekhez viszonyítva biztonságos, egyenletes járműlefolyást biztosít, nagy biztonsági fokkal rendelkezik a gyalogosok és kerékpárosok átvezetése szempontjából, valamint üzemeltetési költsége alacsony.

A körforgalom nem más, mint egy baloldali középsziget körüli, egyirányú, áthaladási elsőbbséggel rendelkező körpályába csatlakozó csomóponti ágakkal rendelkező útkereszteződés. Az úttest teljes szélességében menetirány szerinti jobb oldalnak számít, valamint valamennyi betorkoló út irányából "Körforgalom" jelzőtábla jelöli.

A Közlekedési Kultúra Napja

Az utóbbi időben már Magyarországon sem ritka, hogy az alap típusú, egysávos körforgalom helyett többsávos körforgalmakat alakítanak ki. Ezekre a hagyományos körforgalmakra jellemző előnyök továbbra is érvényesek, azonban ami a legnyomatékosabb érv lehet a megvalósításuk során, az a jelentősen megnövelt átbocsátóképesség.

Most pedig az "Év körforgalmát" keresik szerte az országból. A lehetőségek között soproni, nyíregyházi, sarkadi, győri, pápai, tiszakécskei, jászapáti és budapesti helyszínek közül lehet választani. Sopronban a Lackner Kristóf utca, Teleki Pál út kereszteződésében található körforgalomra lehet szavazni, egyszerűen egy lájkkal a fotóra.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek