Felújítják az utat Újkér és Horvátzsidány között

Hiába nem is szomszédos a két település, ez az út neve. Kerek ötven méteren újul meg.

Az idén felújítani tervezett ezer kilométernyi útszakasz harmadán már dolgoznak - írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Egy hónapja láthattak neki a nagyobb léptékű útfelújítási munkáknak a kivitelezők, az első rendbe tett szakaszokat hamarosan újra birtokba vehetik az autósok. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gondozásában országszerte közel 150 munkaterületen 55 milliárd forint értékű beruházás zajlik a közlekedők kényelme és biztonsága érdekében összesen 342 kilométeren.

A közleményhez csatolt anyagban ugyanakkor egyetlen közeli utat találtunk, az is egy Vas megyei szakasz. Az Újkér és Horvátzsidány közötti összekötő út ötven méterét újítják fel. A listán fekete fehéren így szerepel az út, holott a két település több mint húsz kilométerre van egymástól, nem is szomszédosak, sőt, más-más megyéhez tartoznak és közvetlen összekötő út sincs köztük. Nem értettük.

Érdeklődésünkre a Közút megerősítetteí: a 8624-es jelű mellékút hivatalos neve az Újkér-Horváthzsidány összekötő út. Ennek a mellékútnak egy szakaszán zajlanak felújítási munkák.

8624-es jelű mellékút hivatalos neve az Újkér-Horváthzsidány összekötő út.
közút

A folyamatban lévő útfelújítások listáján egyébként Győr-Moson-Sopron megye öt úttal szerepel: a kisbaráti bekötőút, a Kapuvár és Tőzeggyármajor közötti szakasz, a Győr és Mosonmagyaróvár közötti, a Nyúl és Ménfőcsanak közötti, valamint a Győr és Nagybajcs közötti út újul meg.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek