Valódi összefogással újult meg a játszótér Harkán

A gyerekek ma boldogan vághatták át az avatás szalagját a háromezres település egyetlen igazi játszóhelyén.

Az önkormányzat a pályázatát és szervezését, a szülők kétkezi munkájukat, a helyi vállalkozók a támogatásukat, a Magyar Falu Program pedig a pénzt adta hozzá. Így igazi összefogás eredménye lett a harkai játszótér megújulása. Az avatás nemzeti szalagját a játékokat birtokba vevő gyerekek vágták át szerdán délután - némi segítséggel.

A játékszerek egy tágas, füves területen biztonságos játékot biztosítanak a harkai kicsiknek.
Enyugat.hu

- Harkán már háromezren élnek, nagy szükség volt a játszótér korszerűsítésére, az összefogás eredményeként pedig nemcsak felújítani tudtunk, hanem bővíteni is. Azzal, hogy a helyiek egy csoportja társadalmi munkában elvégezte a tereprendezést spóroltunk is, tehát többet tudtunk a játékokra költeni - mondta el az enyugatnak Duschanek Péter polgármester. - Lecseréltük a régi elemeket és újakat is vásároltunk, így nagyobb lett a játszótér, ami most új kerítést is kapott. A településnek ez az egyetlen klasszikus játszótere van a sportpálya szomszédságában, a falu központjában csak néhány játékelem van kihelyezve - derült még ki az átadón.

A játékokat birtokba vevő boldog gyerekek ráadásként - és az átalakítás idején tanusított türelmükért - még csokit is kaptak az önkormányzattól, a segítő szülők pedig harkai naptárat és tollakat vihettek haza emlékbe.

- Harka önkormányzata 2020-ban pályázott sikerrel játszótér felújítására és bővítésére. A Magyar Falu Program 4.998.720 forint támogatást biztosított. Jó helyre került ez a pénz, hiszen Harkán hatszázhazvan tizennégy év alatti gyermek él, akik most egy biztonságos helyen játszhatnak - hangsúlyozta Barcza Attila országgűlési képviselő.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek