Mindenkitől kérni fogják a védettségi igazolást a szállodákban

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint jövő héttől megrohamozhatják az emberek a hoteleket.

Flesch Tamás az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, nagyon várják már az újranyitást, egyúttal hozzátette, remélik, hogy mindenhol zökkenőmentesen zajlik majd a folyamat.

“Mindenképpen örömteli a nyitás híre, még akkor is, ha ez most rengeteg munkával és felelősséggel is jár, de hát erre vártunk, hogy ha felelősségteljesen is, de el tudjunk kezdeni dolgozni” – fogalmazott, hozzátéve, nem mindegy, hogy valaki egy lángossütőt vagy egy 200 szobás szállodát nyit újra. De ami mindenhol azonos, hogy fel kell tölteni az árukészletet, takarítás szükséges, fertőtlenítés még egyszer, és "kell egy csapat" .

A szakember úgy gondolja, azok járhatnak jól, akik a lehető legtöbb embert meg tudták tartani az elmúlt egy évben, nekik ugyanis könnyebb lesz pénzügyileg és fizikailag is, hiszen ki tudnak nyitni. A terasznyitásra azért külön is kitért: szerinte szerencsés, hogy hamarosan a belső egységek is kinyithatnak, a teraszból ugyanis önmagában "nem lehet megélni" .

"Ahogy most tudjuk, a budapesti szállodák teraszait is kinyitják" – mondta Flesch Tamás. Kiemelte, hogy ha valóban megjelenik a szabályozás, akkor mindenhol elkérik a vendégektől a védettségi igazolást.

"Lássuk írásban, hogy mi történik, de jelenleg úgy tudjuk, hogy a teraszokon nem kell védettségi igazolvány, a szállodákban viszont kelleni fog. A recepciónál kell majd bemutatni, utána lehet becsekkolni." A higiéniából szerinte nem lehet gond, az alkalmazottakon pedig mindig, mindenhol lesz maszk.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek