A pénz az utcán hever

Azt hinné az ember, ez csak egy átvitt értelemben értendő szólásmondás, szerkesztőnk azonban olyat látott, ami ennek szöges ellentéte.

Ahhoz már "hozzászoktunk", hogy úton-útfélen szemetet találni lakott területen és lakott területen kívül is. Mélységesen elítélendő és felháborító tett, nem mellesleg büntetendő is, a szemetelés ugyanis köztisztasági szabálysértés, nemsokára pedig már bűncselekmény is lehet, ami szabadságvesztéssel is sújtható.

Szerkesztőnk a szemetelés egy meglehetősen szokatlan formájával találkozott Fertőboz vasútállomáson, vagyis annak parkolójában: visszaváltható sörösüvegek hevertek épen, egy kupacban. Ez gyakorlatilag ingyen pénz, hiszen egy ilyen üvegért kiöblítve visszaváltva 25 forintot kaphat az ember, a kupacban pedig ránézésre nagyjából 50 darab üvegpalack is lehetett.

Sörösüvegek egy kupacban
enyugat.hu

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek