Jó minőségű úton élmény a kerékpározás

Be kell vallani, az utóbbi 1-2 évben jelentős kerékpáros fejlesztések valósultak meg a Fertő-táj magyar oldalán is. Számtalan kerékpáros pihenőt telepítettek, sok helyen pedig új kerékpárutak, illetve kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések valósultak meg.

Például bepótolták a Fertődtől a pomogyi (Pamhagen) országhatárig tartó kerékpárút elmaradt fejlesztését, illetve független kerékpárút épült Fertőd/Süttör és Fertőendréd között, valamint nemrég Fertőendréd és az agyagosszergényi elágazás között is. Apropó, tudták hogy Agyagosszergény két település egyesítésével jött létre? Agyagos és Fertőszergény.

Kerékpáros pihenő vizesblokkal Fertődön
Keszei László

Érdekes látni, ahogy halad az ember a Fertő-parti kerékpárúton, meg lehet határozni, melyik létesítmény melyik fejlesztési ciklusban került a helyére. A legrégebbi kerékpáros útvonal táblák is megvannak még, aztán jött az Eurovelo, aztán a Sacravelo, most pedig egy újabb projekt.

Keszei László

És az a legjobb, hogy több helyen kis mellékutakon is kijelöltek kerékpáros útvonalakat is, így bekapcsolva a Fertő tavi kerékpárút hálózatba például Nagycenket vagy Pereszteget is. Néhol pedig a mellékút-fejlesztés lett olyan, hogy az kerékpárosok számára is kiválóan használható: Peresztegről így már végig aszfaltos úton lehet eljutni Nagylózsra, ahonnan járványidőszakon kívül Sopronkövesden át akár Fülesre, vagy a másik irányban a 8612-es útra lehet átkerekezni.

Keszei László

Nagyon menő kerékpáros fejlesztések valósultak meg például Röjtökmuzsajon is, ahol bekamerázott, fedett B+R kerékpártároló is létesült, Fertődön, a süttöri temető mögött pedig például a kerékpáros pihenő egy vizesblokkot is kapott. Ami még nagyon hiányzik, az talán a Fertőendréd/Agyagosszergény és Vitnyéd közötti kerékpáros összeköttetés, bár a 85-ös főút forgalma a gyorsforgalmi út átadásával csökkent, azért mégsem annyira kellemes a kimondottan környékre érkező kamionok, buszok, gyorsan haladó autók mellett tekerni.

Azért a szemközti utcát is be lehetett volna kötni
Keszei László

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek