Korrupt katonák a burgenlandi határon

Három gyanúsított ellen folytat eljárást a rendőrség Ausztriában, a katonák állítólag pénzt fogadtak el a határátlépéskor.

Katonák ellen nyomoznak Ausztriában, akik állítólag több embert érvényes papírok nélkül pénzért engedtek be a határon Burgenlandba. Az ORF.at szerint miklóshalmai (Nickelsdorf) és a köpcsényi (Kittsee) határátkelőhelyekről van szó. Az egyenruhásoknak egyrészt az illegális migráció megakadályozása, másrészt a Covid-19 előírások betartása lett volna a feladata. A három gyanús katona állítólag nem ezt tette, és pénzt is elfogadott a határátlépőktől.

Mindhárman Burgenlandban dolgoznak, de nem Burgenlandban élnek.

Az ügyben a katonai rendőrség mintegy 80 katonát hallgatott ki, akik az akció során kapcsolatba kerültek a három gyanúsítottal.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek