Valami készül a felsőlőveri buszfordulónál, de mi nem tudhatjuk meg, hogy mi

A kivitelező a soproni önkormányzathoz irányítja a kérdezőt, a városháza szokásához híven hallgat.

"Nézzenek körül a Lővér Szálló előtti téren! Természetkárosítás!" - kaptuk a felszólítást egy olvasótól, s mint mindig, igyekeztünk is utánajárni a kérésnek. Kétszer jártunk a soproni hotel közelében lévő buszfordulónál, de egyik alkalommal sem dolgoztak a gépekkel, így nem volt kit megkérdezni a helyszínen. Az építkezés nyilvánvaló: hatalmas sóderhalmok állnak az Alpin Park feljárójánál, a buszmegálló mellett pedig térköveznek. Közvetlenül az erdei sétaösvény mellett. Olvasónk nyilván az erdőt féltette, amikor természetkárosításról írt...

A térkövezéshez szükséges anyagok fogadják a sétálókat a buszmegállónál. Ki is van írva: építési terület.
Enyugat.hu

A megállapítás talán túlzó, mindenesetre szerettünk volna tájékoztatást adni arról, mi készül a buszfordulónál. Miután az építési területnél a Strabag neve szerepel a szalagokon, a kivitelező céghez fordultunk a válaszért. Hivatalosan, írásban - természetesen.

"Társaságunk Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából végez munkát az említett területen. További információval kapcsolatban, kérjük a Polgármesteri Hivatal sajtóreferensét megkeresni szíveskedjen, készséggel áll rendelkezésükre" - jött a válasz.

És, hogy továbbra sem tudjuk az olvasót tájékoztatni, miért lesz térkövezve a buszforduló, annak az az egyszerű magyarázata, hogy az enyugat.hu fennállása óta még egyetlen megkeresésünkre sem válaszolt a "készséges" sajtóreferens. Nyilván nem lustaságból, hanem utasításra.

Ezzel együtt természetesen ki fog derülni a térkövek funkciója, előbb-utóbb vagy felavatják, vagy lesz róla egy sajtótájékoztató. Borítékolni lehet azonban, hogy az enyugatot nem fogják meghívni.

A szupertitkos térkövezés. Pedig szép munka, lehetne dicsérni is.
Enyugat.hu

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek