Bécsi emberölés elkövetőjét fogták el

A magyar határon fogták el a magyar rendőrök.

Az osztrák hatóságok emberölés és fegyveres rablás miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot Haris G. 21 éves szerb állampolgár ellen, aki a gyanú szerint 2020 októberében Bécsben, egy ékszerbolt kirablása során az ott tartózkodó ékszerészt megölte.

Az osztrák célkörözési egység az elkövető azonosítása után felvette a kapcsolatot a szerb célkörözési egységgel, akiktől 2021. április 29-én azt az információt kapták, hogy a körözött férfi új névre szóló iratokkal Magyarország felé tart.

Az osztrák rendőrök soron kívül értesítették és egyben kérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának segítségét. Az osztrák kollégáktól kapott információk alapján végrehajtott azonnalos intézkedések eredményeként egy órán belül kattant a bilincs a tompai határátkelőhelyen a keresett férfin.

A súlyos bűncselekmények miatt körözött Haris G. őrizetbe került, kiadatásáról a magyar bíróság fog dönteni.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek