Újabb két országba is szabadon utazhatunk a “védettségi igazolvánnyal”

Szlovéniába és Bahreinbe is szabadon utazhat minden magyar állampolgár, aki már védettségi igazolvánnyal rendelkezik, függetlenül attól, hogy milyen vakcinával oltottak be.

Kölcsönösen elismeri egymás oltási igazolásait Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel, és így a két országba szabad utazást engednek a magyar és szlovén, illetve a magyar és bahreini állampolgároknak - ezt Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter ma délelőtt a Karmelita kolostor előtt jelentette be.

A Szlovéniával kötött megállapodás a mai naptól érvényes, elismerjük egymás oltási igazolásait, függetlenül attól, hogy kit milyen oltóanyaggal oltottak be - húzta alá. „Minden Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező oltóanyaggal, így a kínai vagy orosz oltóanyaggal történő beoltottság esetén is szabadon lehet utazni Szlovéniába a magyar állampolgároknak. Mától akár a szlovén tengerpartot, akár a bledi tavat a magyar turisták megcélozhatják”.

Bahreinnel is elismerjük egymás oltási igazolványait, szintén minden engedéllyel rendelkező oltóanyag esetében lehet kölcsönösen szabadon utazni - a bahreiniekkel ez hétfőtől lesz érvényes - írja az atv.hu .

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek