A szupermarketek dolgozóit oltják Ausztriában

Bécsben azokat veszik előre, akiknél fokozott a munkahelyi fertőzésveszély.

Sebastian Kurz szövetségi kancellár ma jelentette be Bécsben, hogy a szupermarketek alkalmazottai elsőként oltják be a SARS-CoV-2 ellen. "Mert ők is hősök voltak a koronavírus válságban" - mondta a kancellár. Az oltásuk májusban megkezdődik - írja az ORF.

A vírus elleni oltás "folyamatosan halad" - jegyezte meg Kurz. És megerősítette: "Aki be akar oltani, a második negyedév végére be is tudja oltatni magát".

Bécsben azokat oltják, akiknél fokozott a munkahelyi fertőzésveszély. Erre a jövő héten 40 ezer oltási időpontot tesznek közzé. Bécs más utat jár, mint például Alsó-Ausztria, amely nemrégiben megnyitotta az oltási időpontok regisztrációját az összes lakossági csoport számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek