Kerestük az oltásellenes ellenzéki politikusokat, de nem találtuk

Hetek óta azt halljuk és olvassuk, hogy az ellenzék oltásellenes kampányt folytat. Keresni kezdtük hát a vakcinát elutasító ellenzéki politikusokat. Sopronban egyet sem találtunk.

Ha az ellenzék oltásellenes kampányt folytatna, azt úgy tudná hitelesen tenni, ha képviselői elutasítanák a vakcinát. A soproni közgyűlés ellenzéki képviselői viszont mind beoltatták magukat - és ezt bizonyítani is tudják.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum képviselője szerint az oltás egyszerűen kell. Pártja buzdítja is az embereket az oltásra.

- Úgy gondolom, hogy tanárként nagy a felelősségem. Valószínűleg kétszer is elkaptam a koronavírust, az első után két hónapig lábadoztam, az októberit még most sem hevertem ki , a szaglásom máig nem jött vissza. Több száz gyerekkel találkozom egy héten, felelős vagyok értük és családjaikért. Ezért nem volt kérdés, hogy hat hónappal a betegség után beoltatom magam. Ahogy ugyanezt tették az egészségügyi dolgozók is mindannyiunkért. Mert felelősek vagyunk egymásért! - mondta el a képviselő.

Jakál Adrienn szintén beoltatta magát. A Párbeszéd politikusa szerint a kormány hazugságpropagandával próbálja elterelni a figyelmet a sikertelen járványkezelésről.

- Inkább nyílt kommunikációval kellene megnyugtatni az embereket az oltásokkal kapcsolatban. Sajnos mára már egy kisvárosnyi embert veszítettünk el, 25 ezer fölött az áldozatok száma. Pedig nem az oltástól kell félni, hanem a Covidtól! Az oltás az egyetlen út, hogy mielőbb visszakapjuk régi életünket - vélekedik a képviselő, aki - hasonlóan a többiekhez - közösségi oldalán kifejezetten oltásra budító posztokat osztott meg.

Mayer Éva, a Jobbik képviselője ugyancsak beoltatta magát, el is mondta, miért:

- Döntésemben elsősorban az erősített meg, hogy ezt láttam a legmegfelelőbb megoldásnak. Másodsorban pedig az, hogy közvetlen családtagjaim is megfertőződtek, s mit mondjak, nagyon nehéz napokat éltünk át. Szerencsére mindannyian meggyógyultak, túl vannak ezen az egész borzalmon. A rokonságunkban pedig az elmúlt egy hónapban sajnos két haláleset is a vírus rovására volt írható. Ilyen megpróbáltatások után mindenkit arra biztatok, hogy minél hamarabb oltassa be magát! - mondta el a képviselő.

Németh Imre, az MSZP képviselője, szintén fontosnak tartja a védőoltást.

- Munkámból fakadóan sokat utazok Sopron – Budapest között vonattal, és használom a fővárosban a tömegközlekedést, sajnos krónikus betegségem is van, ezért regisztráltam a weboldalon az oltásért. Fontosnak tartottam, hogy magamat és a családomat is megvédjem a betegségtől. A soproni oltóponton kaptam oltást, de mivel nem volt még meg a védettségem, az oltás utáni napokban elkaptam a betegséget és átestem rajta. Egyébként mindenkinek a magánügyének tartom azt, hogy hisz az oltásban vagy sem, ezt én maximálisan tiszteletben tartom. Hiszem azonban, hogy az oltás a megoldás a vírus legyőzésére, ezért mindenkinek azt javaslom, hogy oltattasa be magát lehetőség szerint olyan típusú oltással, amiben bízik is - osztotta meg gondolatait a baloldali politikus.

- Az oltással kapcsolatban mi mindig is azt az álláspontot képviseltük, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával javasoljuk az oltást. A Demokratikus Koalíció szerint a koronavírus elleni oltás során is tiszteletben kell tartani a magyarok szabad oltóanyaghoz való választási jogát, és akarata ellenére ne kényszerítsenek senkire olyan védőoltást, amit nem szeretne és emiatt semmilyen hátrányos megkülönböztetés ne érje - hangsúlyozta megkeresésünkre Simon Zoltán. A DK képviselője ugyancsak pedagógus, így már április elején megkapta a vakcinát. Az ő véleménye is az, hogy az oltás az egyetlen módja a koronavírust legyőzésének, a baloldal oltásellenességéről szóló hazugságkampány szerinte pedig nem más, mint próbálkozás, hogy a félresikerült járványkezelés felelősségét az ellenzékre kenjék.

(A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI)

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek