Hozzányúltak a félretett Pfizer-vakcinákhoz, hogy meglegyen a 4 millió beoltott

A Sinopharm nem volt elég vonzó az embereknek.

A tartalékokhoz, tehát a második Pfzer-oltásra félretett dózisokhoz is hozzá kellett nyúlni annak érdekében, hogy teljesíteni lehessen péntek éjfélig a 4 millió beoltotti számot – írja a Népszava .

A kormány csütörtökön izzította be az oltási gépezetet azzal, hogy bejelentette, pénteken Pfizer-vakcinát kaphatnak azok, akik elég gyorsan regisztrálnak és jelentkeznek időpontért, ami az oltási rendszerben dolgozókat is meglepte.

A felhasznált 100 ezer vakcina pont annyi, mint amennyi a megyei és a centrum kórházak hűtőiben állt és reggelre felolvasztható volt a Népszava információ szerint – ez azt jelenti, hogy hozzányúltak olyan készlethez is, ami a második oltásra volt félretéve. 

A lap szakembereket is megkérdezett a témában, akik azt állították, hogy az oltási lendület megakadt, mert a Sinopharm-vakcina nem elég vonzó az embereknek, ezért kellett bevetni a Pfizert. Így viszont sikerült elérni a kormányfő által kitűzött négymilliós beoltotti számot. 

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek