Már Burgenlandban is találtak indiai Covid-variánst

Miklóshalmán (Nickelsdorf) különítettek el három gyanús esetet.

Az osztrák koronavírus koordinációs bizottság munkatársai szerint az érintett három ember egy családból származik és karanténban van. Az ORF azt írja, tudomásuk szerint a család ebben az évben nem volt Indiában.

A fertőzöttek körül jelenleg intenzív érintkezési nyomkövetés folyik. A három ember mintáin további vizsgálatokat végeznek a vírustörzs szekvenálása céljából. A végeredmény körülbelül egy hét múlva várható.

A településen óvintézkedésként egy tesztállomást létesítenek az önkormányzati hivatalban Nickelsdorf lakossága számára. Vasárnap, önkéntes alapon 10 és 16 óra között lehet tesztelni. A regisztráció a helyszínen történik. Miklóshalma lakosait a hatóságok arra kérik, figyeljék egészségi állapotukat, és tünetek esetén hívják az 1450-es ingyenes egészségügyi tanácsadó szolgálatot.

Az először Indiában megjelent koronavírus-változatot a kutatások figyelemmel kísérik, és a koronavírus koordinációs bizottság szerint nincs ok aggodalomra.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek