Elindult a bérelhető e-rollerek rendszere Bécsújhelyen

A hosszú évek óta működő Nextbike bérbringarendszer után Bécsújhely újabb attrakcióval bővült a fenntartható és klímasemleges közlekedés érdekében: elindult a bérelhető "Bird" elektromos rollerek rendszere a városban.

Az e-rollereket a héten mutatták be a 45.000 lakosú városban. A városvezetés szerint ezzel egy újabb, gazdaságos közlekedési eszközt kaptak a városlakók, mellyel könnyel el tudnak jutni A-ból B-be. Mint mindenhol, így Bécsújhelyen is gondot okoz a nagy gépjárműforgalom, erre a tavaly megújított tömegközlekedés, a bérbringa és most már a bérelhető rollerek is megoldást nyújthatnak.

A rollerek bérlése egyszerű, egy applikációt kell telepíteni okostelefonra, amiben aztán megnézhetjük, hogy hol van a környéken elérhető elektromos roller. Az azon megtalálható QR kódot kell leolvasni szintén okostelefonnal, majd használat után bejelenteni, hogy befejeztük az utazást. A szoftver ezután állítja ki a számlát. Az alapdíj minden bérlésnél egy euró, ehhez jön a percenkénti 15 centes bérlési költség, tehát például egy félórás rollerezés nagyjából 5,50€-ba kerül. Azok számára, akik gyakran használnák a szolgáltatást, a "Bird" kedvezményes konstrukciót is nyújt.

A rendszert alapvetően a városban való közlekedésre találták ki, de egyébként a városhatáron túl is használhatóak a rollerek, viszont az ottani lerakásért külön díjat számolnak fel. Városon belül pedig bizonyos zónákban csak 8km/órás sebességgel lehet közlekedni. A rollereket pedig elsősorban gyűjtőállomásokon lehet bérelni és letenni, amik forgalmas helyeken lettek kialakítva: a főpályaudvarnál, a Fő téren, a főiskola campusánál és így tovább...

( Stadt Wiener Neustadt )
Philipp Szep, Franz Dinhobl, Clemens Stocker, René-Michel Krasser, Franz Hatvan, Robert Schweighofer
Stadt Wiener Neustadt

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek