Három héttel az első oltás után már nem kell tesztelni Ausztriában

Az erről szóló rendeletet ma alkotják meg.

A beoltottaknak a május 19-i nyitást követően már nem lesz szükségük a tesztekre Ausztriában. A Nemzeti Tanács ennek ma hozza létre a jogalapját - írja az ORF. A részleteket csak az Egészségügyi Minisztérium rendeletével fogják szabályozni. Feltételezhető azonban, hogy az első oltás után három héttel mentesülnek a beoltottak a tesztelési kötelezettség alól.

Ehhez további vizsgálatokat kell elvégezni a munka előtt a jövőben. Mivel az irodai munkákra egy olyan szabályrendszert is bevezetnek, amely szerint vizsgálatokat kell végrehajtani, ha fennáll a fertőzés veszélye, például azért, mert egy helyiségben többen dolgoznak együtt. Eddig az FFP2 maszk viselésének alternatívája volt, hogy megvédje magát. Mindenesetre most tesztre lesz szükség.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek