Hatalmas adag Pfizer érkezik kedden

Újabb nagy csomag Pfizer-vakcina érkezik, TAJ-szám nélküli itt élő külföldiek is regisztrálhatnak és a jövő héttől a 16-18 évesek is megkezdhetik az oltakozást.

Összesen 335 ezer Pfizer-vakcina érkezik kedden Magyarországra. Főleg a második adag beadására fogják felhasználni, sok pedagógus is felveheti, erről külön sms-t is fognak kapni. Az oltásukra a hét végén kerülhet sor, hogy ne zavarják az érettséginél dolgozókat - mondta Müller Cecília az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos szerint már a Janssen-vakcinát is egyre több kis településen használhatják, az oltóbuszokon csak ilyet tartanak.

Müller Cecília bejelentése szerint a már regisztrált 16-18 éves korosztályt várhatóan a május 10-vel kezdődő időszakban kezdhetik el oltani, azt nem közölte, hogy melyik vakcinával. Elmondta még, hogy a Pfizer már beadta a kérelmét az európai hatóságokhoz is annak érdekében, hogy a 12-15 éveseket is beolthassák az általa kifejlesztett oltóanyaggal. Keddtől az itt élő, de TAJ számmal nem rendelkező külföldiek is regisztrálhatnak, az ő védelmük is fontos - fűzte hozzá.

Az országos tisztifőorvos nem felejtette el hangsúlyozni: "Ne tessék válogatni a vakcinák között!"

Müller Cecília ismételten felszólított mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat és hogy akit érint, vegye fel a második oltást is. A védettségi igazolványról azt mondta: az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, a kormányablakoknál személyesen is lehet érdeklődni, ha valami gond van, például késik az okmány.

Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek