Ausztria 42 millió adag vakcinát vásárol

Ebből harmincötmillió Pfizer, és egyetlen orosz vagy kínai oltóanyag sincs a rendelésben.

Ausztria felhalmozza az oltóanyagot. A kormány szerdán döntött arról, hogy a 2022/2023-as évekre további 42 millió adag oltóanyagot vásárol.

Ehhez 800 millió eurót használ fel az ország. Az eddig megvásárolt és megrendelt üsszesen 72,5 millió adag összköltsége így 1,2 milliárd euróra nő. Emellett a kormány a "zöld útlevél" további részleteiről is dönt.

Az ORF.at azt írja, a nem szükséges oltóanyagadagokat vagy továbbértékesítik, vagy a többoldalú segélyprogramok részeként adományként hasznosítják. A többletköltségeket a koronavírus-válságalapból fedezik.

A most megrendelt 42 millió adagból 35 millió a Pfizer, három millió Moderna és négy millió a Johnson&Johnson vakcinája.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek