Elárverezik a teljes nagymartoni stadiont

A Commerzialbank tavalyi csődje magával rántotta Nagymarton (Mattersburg) labdarúgó-csapatát is. Az SV Mattersburg volt az egyetlen olyan burgenlandi csapat, mely az osztrák NB1-ben, azaz a Bundesligában játszott, nem is eredménytelenül.

Az 1922-ben alapított sportegyesület végül a bankcsőd miatt szintén csődbe ment, mivel gyakorlatilag hosszú évtizedek óta ők finanszírozták a csapat működését.

A Bezirksblatt most arról ír , hogy elárverezik a nagymartoni Pappelstadion és a SV Mattersburg tárgyi értékeit. Összesen 5500 darab tárgy kerül kalapács alá, többek között a stadion székeitől kezdve az öltözőpadokon át egészen szerszámokig vagy a vészkijáratot jelző lámpákig.

Elárvereznek egy közel 20 méter magas kijelzőt, illetve például egy, Hans Niessl egykori burgenlandi tartományfőnöknek dedikált mezt is, mely a 18-as számot viseli, és a csapat minden akkori tagja aláírt. Hozzá lehet jutni számtalan mezhez, karórához, törülközőhöz, edzőcipőkhöz, és így tovább. Az első aukciós nap május 19-ére esik, június 11-ig pedig összesen 9 napon tartanak aukciót. Az értéktárgyakat megtekinteni először május 18-án lehet. Az árverés részletei az aurena.at oldalon érhetőek el.

aurena.at
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek