Oktatási együttműködés a határrégióban

A Soproni Egyetem, Burgenland, Alsó-Ausztria, Bécs, valamint a West Pannon Kft. az együttműködő, támogató partnerek.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló „BIG_inn AT-HU" elnevezésű projektnek három szintje van a bevont korosztályok függvényében: a legkisebbektől – az óvodás kortól – az általános iskolák alsó- és felsőtagozataiig. A projekt központjában a nyelvtanítás áll, kiegészülve a természettudomány és technikai kompetenciák fejlesztésével.

Egy kézikönyv készül a tanároknak illetve az óvodapedagógusoknak, feladatlapokkal kiegészülve - számolt be a programról az ORF . Elkészítenek egy 400 magyar szóból álló úgynevezett digitális alapszókincset is. A projekt folyamán a partneriskolák részvételével videók készülnek, amelyek a témákhoz kapcsolódó aktivitásokat mutatják be, ezek szintén elérhetőek lesznek majd mindenki számára.

Burgenlandban a témakörökhöz kapcsolódóan foglalkoznak majd a Fertő tó állatvilágával, a fény és hőenergiával, illetve a tájak és emberek témához kapcsolódóan a táplálkozással. Ez utóbbinak a középpontjában a regionális és szezonális ételek állnak, ami szintén azt mutatja, hogy az egész projekt lényeges jellemzője, hogy a regionális lehetőségekre és adottságokra irányítja a figyelmet és ezt próbálják a kézikönyv és feladatlapok összeállítói is hangsúlyozni.

Már most nagy az érdeklődés a projekt iránt, a jövő hétre meghirdetett kétnapos bemutatón – ami egyben egy továbbképzés is –, a két magyar tanár Németh Eszter és Őri Szabolcs - mindketten soproni szakemberek - munkáját ismerhetik meg, és erre már a Burgenlandban tanító magyar pedagógusok jelentkeztek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek