Sopronnak ez fájni fog

Pünkösdtől a külföldi vendégeket már várja Ausztria, és május 19-től az osztrák turisták is nekiindulhatnak. Csak nem Magyarországra.

Pünkösdtől a külföldi vendégeket már várja Ausztria. Nyugati szomszédunk belépési szabályait az ECDC EU egészségügyi ügynökség adatai alapján határozta meg. Május 19-től korlátozások nélkül lehetővé kell tenni az ECDC kártyán zöld vagy narancssárga színnel jelölt országokból a belépést. A világosabb vörös területekről történő érkezéskor elegendő lesz a negatív koronateszt, vagy a koronafertőzés utáni oltás, illetve gyógyulás bizonyítéka. A sötétvörös területekről érkező utazók esetében továbbra is érvényben marad a tíznapos karanténkötelezettség a belépés után.

Május 19-től tehát minden további nélkül beléphet Ausztriába a finn, az izlandi, a portugál, a máltai utazó. Nem lesz kötelező karantén Belgium, Bulgária, Dánia, Németország, Észtország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Norvégia, Románia, a Szlovák Köztársaság és a Cseh Köztársaság polgárai számára sem. Még karanténba kell mennie viszot a Franciaországból, Horvátországból, Litvániából, Hollandiából, Lengyelországból, Svédországból, Szlovéniából, Spanyolországból, Magyarországról és Ciprusról érkezőknek.

És, hogy hova mehetnek az osztrákok? A Kurier.at összeállításából kiderül, hogy Sopronba például nem. Magyarországra turisztikai célból ugyanis még mindig nem jöhetnek nyugati szomszédaink. S ez itt, a határszélen sokaknak, majd' mindenkinek fájni fog. Nyilván a gazdasági következmények miatt.

Világtérképen a jelenlegi fertőzöttségi helyzet.
Forrás: ourworldindata.org

Ausztria polgárai beléphetnek Albániába, Luxemburgba, Észak-Macedóniába vizsgálat nélkül is. Teszt kell, de karantén nem számos államba, többek között Franciaországba, Görögországba, Hollandiába, Lengyelországba, Spanyolországba, Törökországba, még Ukrajnába, Szerbiába, Szlovéniába is.

Viszont turisztikai okokból a belépés jelenleg nem engedélyezett például Oroszországba, a Cseh Köztársaságba és Magyarországra sem...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek