Különös fények az éjszakai égen

Hadgyakorlat vagy valami más?
Körülbelül tizenöt perccel ezelőtt furcsa jelenségre lettem figyelmes dohányzás közben - írta a Nyugat.hu-nak egy olvasó. - Az égen tizenöt-húsz villogó pont haladt zsinórban egymás után, egyszerre villogva. Véleményem szerint talán hadgyakorlat lehet de erről információt az interneten nem találtam. A jelenségről videót is készítettem.

Ennyi a történet és az olvasói felvételek. Kiderült azonban, hogy nem csak Szombathelyről volt látható a jelenség, Sopronból is többen látták a furcsa fényeket.

Mert ezt fedeztük fel a life.hu honlapon:

Több száz rejtélyes, fényes pont haladt át Magyarország fölött az éjjel: mindenki ezt akarja tudni, mi volt ez Rengetegen jelezték különböző fórumokon a közösségi médiában, hogy ijesztő jelenséget láttak szombaton este fél 10 körül az égbolton: több száz fénylő pont halad egymás után, sorban a csillagok között. Nem, nem ufók voltak, a különleges jelenséghez Elon Musknak van köze.

Elon Musk nem csak az elektromos autókat gyártó Tesla vezetőjeként ismert, hanem ő irányítja a SpaceX nevű űripari vállalatot is, ami már számos áttörést ért el, és nagyon komoly tervekkel rendelkezik a jövőre nézve. Ezen tervek közé tartozik a Starlink névre elkeresztelt projekt, aminek keretein belül több ezer pici műholdat lőnek fel hosszú hónapok alatt, míg végül ezek a műholdak pályára állva és egymástól megfelelő távolságra elhelyezkedve arra adnak majd lehetőséget, hogy gyors és bármilyen földi infrastruktúrától független internetelérés váljon hozzáférhetővé a bolygónk bármelyik pontján.

És ott is találtunk egy videót. Reméljük, így már teljesebb a kép, és megoldódott as rejtély. (Vagy nem.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek