Egyre kevesebb a koronás Burgenlandban

Nagyon úgy tűnik, a lockdown, majd az azt követő óvatos nyitás és a tesztrégiók beváltották a hozzájuk fűződő reményt: napról napra egyre kevesebb az aktív koronavírus-fertőzött Burgenlandban. Ezzel együtt naponta csak 15-25 új esetet regisztrálnak, ami egész Ausztriában a legalacsonyabb szám. A Burgenlandi Koronavírus Koordinációs Stáb legfrissebb adatai szerint vasárnapra virradóra mindössze 18 új esetet regisztráltak, összességében pedig 16-tal csökkent az aktív fertőzöttek száma: jelenleg 363 főt tartanak nyilván aktív fertőzöttként. Közülük 30-an szorulnak kórházi kezelésre, és 16-an vannak intenzív osztályon. Új halálesetet nem regisztráltak, viszont egy nap alatt meggyógyultak 18-an.

Az összes koronavírusos eset Burgenlandban: 18.024 fő, közülük 17.331-en meggyógyultak, és 330-an elhunytak. Ami az oltásokat illeti: eddig 92.119-en kapták meg az első oltást, a másodikat pedig 23.717 személynek adták már be a tartományban. Burgenlandban a lakosság 31,1 százaléka kapott már oltást, ezt követi Tirol 30,9 százalékkal, harmadik helyen Vorarlberg, aztán Karintia, majd Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Bécs 25,1 százalékkal valamint Stájerország és a lista végén pedig Salzburg áll 24,3 százalékkal. A tartomány összes járásában 100 alatt van a százezer főre vetített heti esetszám, ezért Ausztria egyetlen tartományaként a korona-lámpát pirosról narancssárgára állították.

Corona-Ampel
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek