Ma tisztázzák a nyitás részleteit Ausztriában

Május 19 után sok minden könnyebb lesz.

Ma 11 órakor Sebastian Kurz szövetségi kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter videokonferencián mutatják be az a nyitó rendelet részleteit a tartományok vezetőinek. A lakosság valósínűleg kora délután ismerkedhet meg a május 19-ét követő szabályokkal.

Sok minden már ismert: május 19-től nagy területen nyit Ausztria. Az iskolák folytatják a szokásos órákat. A kapcsolattartás lehetősége tíz emberre korlátozódik a szabadban, négy felnőtt és gyermek pedig bent.

Aki étterembe vagy színházba akar menni, annak be kell bizonyítania, hogy alacsony járványügyi kockázatot jelent. Ma még tisztázzák a végső részleteket, például azt, hogy az ellenőrzésnek hogyan kell működnie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek