Újabb drónokat vetnek be a határon

Három új drónt fognak használni a határőrizethez Burgenlandban. Ezek célja a rendőrség támogatása a csempészek elleni küzdelemben a határ menti területeken.

A további három drón lehetővé teszi, hogy hatékonyan küzdjenek az embercsempészek ellen. 2024 végére Ausztria egész területén további 90 drónnak kell rendelkezésre állnia a határbiztonság érdekében - írja az ORF .

Két drón már október eleje óta használatban van Burgenlandban, és a velük kapcsolatos tapasztalatok eddig pozitívak voltak. A drónok speciális kamerarendszerekkel történő alkalmazásával optimalizálni lehet a személyzet használatát. Ezenkívül a technológia éjszakai használatra is alkalmas. A pilóták toborzása és kiképzése már megkezdődött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek