Megkezdődik a regisztrált 16-18 évesek oltása

Nem kell feltétlenül lógni a suliból, vannak délutáni időpontok is.

Több mint 90 ezer fiatal oltása kezdődik meg a mai nappal az oltópontokon Pfizer vakcinával - olvasható a koronavírus kormányzati oldalán.

Mint ahogyan azt Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta: tegnapig volt lehetőségük időpontot foglalni az érvényesen regisztrált 16-18 éveseknek, akiknek ma kezdődik az oltása.

- Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra - mondta a héten az országos tisztifőorvos, amikor ismertette az oltásra regisztráltak számát. Az adatok alapján a május 10-ig tartó kampány ideje alatt a 200 ezres korosztály 45 százaléka jelezte, hogy igényt tart a Pfizer vakcinára.

Müller Cecília az oltásra érkező fiataloktól azt kérte, vigyék magukkal kinyomtatott igazolásukat az időpontfoglalásról; továbbá a kitöltött, általuk és valamelyik szülőjük által is aláírt hozzájáruló nyilatkozatukat, valamint taj-kártyájukat és személyi okmányukat.

Emellett felhívta a figyelmet arra is, ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek