A földszint alatti épület már nagyjából két éve üresen áll, azóta pedig jelentősen leromlott az állapota, bár volt olyan funkciója is, ami már akkor sem működött, amikor még az étterem üzemelt. Ilyen az eredetileg a tetőről lezúduló vízesés.
A társaság a soproni borvidék további fejlődését, ezáltal Sopron város hírnevének öregbítését tűzte ki fő céljaként, közösségi vinotékát, közösségi borászati szolgáltatást szeretne meghonosítani az épületben.
-olvasható a Cyberpress cikkében , ami kitér arra is, hogy a kérelmező vállalta, hogy a rossz műszaki állapotban lévő tetőzetet saját költségén javítja, a térség borászatainak és gasztronómiai helyszíneinek fejlesztésére kiírt pályázat által biztosított forrás terhére.
Az épület kedvezményes bérleti díja mindössze 1000 Ft/hó + Áfa mértékben került megállapításra, ennek fejében a soproni szőlészeti és borászati hagyományok, kulturális örökségek továbbvitele, bemutatása céljából üzemeltetik majd a 267 m²-es üzletteret és 206 m²-es teraszt. Érdekes részlet, hogy a bérleményben helyben fogyasztásra nem lesz lehetőség, tekintettel a közelben elhelyezkedő köznevelési és szociális intézményekre. A nonprofit vállalkozás egyetlen tagja a Sopron Fertőmenti Hegyközség.