Nem marad gazdátlan a Deák téri földalatti ingatlan

A Cyberpress járt utána , hogy a Soproni Borvidék Fejlesztéséért Nonprofit Kft. venné ki azt az ingatlant, mely a Deák tér közepén található, és korábban KOCKA néven működött benne vendéglátóipari egység.

A földszint alatti épület már nagyjából két éve üresen áll, azóta pedig jelentősen leromlott az állapota, bár volt olyan funkciója is, ami már akkor sem működött, amikor még az étterem üzemelt. Ilyen az eredetileg a tetőről lezúduló vízesés.

A társaság a soproni borvidék további fejlődését, ezáltal Sopron város hírnevének öregbítését tűzte ki fő céljaként, közösségi vinotékát, közösségi borászati szolgáltatást szeretne meghonosítani az épületben.

-olvasható a Cyberpress cikkében , ami kitér arra is, hogy a kérelmező vállalta, hogy a rossz műszaki állapotban lévő tetőzetet saját költségén javítja, a térség borászatainak és gasztronómiai helyszíneinek fejlesztésére kiírt pályázat által biztosított forrás terhére.

Az épület kedvezményes bérleti díja mindössze 1000 Ft/hó + Áfa mértékben került megállapításra, ennek fejében a soproni szőlészeti és borászati hagyományok, kulturális örökségek továbbvitele, bemutatása céljából üzemeltetik majd a 267 m²-es üzletteret és 206 m²-es teraszt. Érdekes részlet, hogy a bérleményben helyben fogyasztásra nem lesz lehetőség, tekintettel a közelben elhelyezkedő köznevelési és szociális intézményekre. A nonprofit vállalkozás egyetlen tagja a Sopron Fertőmenti Hegyközség.

Pusztuló vendéglátóhely a Deák téren
A fotóra kattintva galéria nyílik.
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek