Hoppá! Újabb hotel épül a Fertő mellett

64 szobával és 120 ággyal épül szálloda Védenyben (Weiden am See), a Fertő tó északi partján. A beruházás a BVZ információi szerint 2023-ra valósulhat meg.

A hotelt egy panzió és egy étterem helyére építik fel a védenyi strandfürdő területén, de nem közvetlenül a vízparton. A boutique hotel a SEE.HAUS Weiden GmbH beruházásában valósul meg, és már most tudni lehet, hogy ők lesznek az üzemeltetők is. A látványtervek alapján természetközeli épületről van szó, fa burkolatokkal és füvesített tetővel. Az első vendégek fogadásáig azonban még sok idő fog eltelni, a várható nyitás 2023 húsvétja körül lesz.

SEE.HAUS Weiden GmbH

Mindenesetre az építési munkálatoknak gyorsabban kell haladniuk, mint a tervezési és jóváhagyási szakasz az érzékeny világörökségi területen. A beruházó ugyanis a régi épületeket még 2017 elején vásárolta meg, az építkezés megkezdése előtt pedig minden engedélyt meg kellett szerezni - beleértve a természetvédelmi- és a vízügyi törvény szerinti engedélyeket is -,emellett a projektet a Világörökség Tanácsadó Testületének is jóvá kellett hagynia.

Mostanra viszont minden engedélyt és hozzájárulást megszereztünk. A földmunkák és az előkészítő munkák után szeptemberben indul a tényleges építkezés

-mondta Stefan Bayer, ügyvezető igazgató. Júliusban és augusztusban, a legfontosabb turisztikai szezonban szünetet tartanak a munkában.

Az 1550 négyzetméteres szálloda egyébként háromszintes lesz, a beruházás pedig összesen 15,7 millió euróba, azaz átszámolva mintegy 5,6 milliárd forintba kerül.

SEE.HAUS Weiden GmbH
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek