Megint elázunk a szombati kerti partin?

Szombaton az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, de Sopronban valószínűleg esni fog.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a déli részeken lehet szakadozottabb a felhőzet. Kezdetben szórványosan, majd egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, emellett a délen, délnyugaton helyenként záporok, zivatarok alakulnak ki - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Estére tovább csökken a felhőzet. A nyugati, délnyugati szél nagy területen élénk lesz, sokfelé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Sopronra és környékére ennek ellenére nem ígérenek pénteken sok esőt, itt szombaton délután ered meg az OMSZ szerint. Mivel Sopron időjárása inkább a burgenlandiéhoz hasonlít, megnéztük az osztrák időjóslást is. Ott azt írják: a nap általában borúsan indul, főleg északon újra és újra esik. De már délelőtt kisüt a nap Burgenland déli részén, délután pedig általános napsütés lesz - kivéve, amikor majd esik. Maximális hőmérséklet: 16-20 fok. Mérsékelt északnyugati szél, élénk Észak-Burgenlandban.

Szombatra nagy területen csökken a felhőzet. Napközben dél felől erősen megnövekvő magasszintű felhőzet mellett gomolyfelhő-képződés is várható, így több-kevesebb - jobbára szűrt - napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható - mondják a magyar meteorológusok az ország területére általánosságban. Sopronra ugyanakkor esőt jósolnak - hiába, mindig lelógunk kicsit a térképről. A burgenlandi előrejelzés megerősíti a sokak számára nem kellemes gyanút: szombaton esőt ígérnek. A kerti parti tervezők valószínűleg most nagyon nem örülnek.

De tévedhet a tudomány, megfordulhat a széljárás, győzhet a Nap. Csak pozitívan!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek