Meghalt a börtönben a soproni drogfőnök

Az április 28-án elfogott S. Csaba úgy döntött, többé nem áll bíróság elé.

Információink szerint S. Csaba, a soproni éjszakai élet egykor jól ismert alakja öngyilkos lett egy fővárosi büntetésvégrehajtási intézetben. Bár az enyugat.hu-nak személyiségi jogokra hivatkozva a BVOP nem erősítette meg a hírt, megtették ezt a hatóságok a pestisrácok.hu alvilági forrásokból származó értesülésére.

S. Csaba már a kilencvenes években átállt a törvénytelen oldalra. Görbehalmi otthonából vitték el a rendőrök először több évre, akkor olajozás és kábítószer miatt. 2003-ban pedig ő volt a felbújtója annak a rablónak, akit aztán tizenhat évre ítélt a bíróság. A soproniak még emlékezhetnek az esetre, amikor várandós nőket kötözött meg és rabolt ki a miskolci férfi a Lőverekben. Az egyik esetben S. Csabával vitába került soproni vállalkozón álltak így bosszút.

Hosszú börtönévek következtek S. Csaba életében, de úgy tűnik, szabadulása után már nem talált vissza a helyes útra. Idén tavasszal hatalmas rendőri erők mozdultak rá egy nemzetközi, kábítószerüzletben érdekelt bűnszervezetre, amiben S. Csaba volt az egyik fontos láncszem. "A nyomozók széleskörű adatgyűjtés során beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséért felelősek" - írtuk akkor a rendőrségi beszámoló alapján .

A hatvanas évei elején járó S. Csaba május 10-én a Fővárosi BV-intézetben lett öngyilkos.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek