A hősök köztünk járnak

Kiemelkedő helytállásáról tett tanúbizonyságot a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön tiszthelyettese, Soós Zoltán.

Példaértékű tettrekészséget tapasztaltak bajtársaink, Soós Zoltán soproni lakostól - írta a Soproni Mentők a közösségi oldalán.

Kiderült, hogy a fiatalember az utcán sétálva egy fekvő embert talált, s volt bátorsága megszólítani és megvizsgálni. Miután észlelte, hogy nincs légzése és keringése, megkezdte az újraélesztést és hívta a mentőket. A szakemberek kiérkezése után is aktívan részt vett az újraélesztésben.

"Nagyon köszönjük a munkáját!" - írták a soproni mentőállomás dolgozói. Erre persze egész Sopron és még azon is túl, mindenki kiváncsi lett, ki volt a hős, aki megpróbált életet menteni. Délután az is kiderült.

Soós Zoltán bv. főtörzsőrmesternek helyén volt az esze és a szíve is.
bv.gov.hu

- Soós Zoltán bv. főtörzsőrmester május 12-én Sopron belterületén gépkocsival haladva egy fekvő embert pillantott meg a járdán. Az első lehetséges helyen megállt az autójával, és a bajba jutott segítségére sietett. Észlelte, hogy a férfinak nincs légzése és keringése, ezért megkezdte az újraélesztést és hívta a mentőket, majd kiérkezésük után is aktívan részt vett az újraélesztésben. Munkatársunk gyors és példás reagálását a soproni Mentőszolgálat a Facebook oldalán is megköszönte. Büszkék vagyunk a kollégánkra, aki segítőkészségből és emberségből is jelesre vizsgázott! - olvasható a Büntetés-végrehajtás honlapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek