Egy hét alatt 152 menekült

Megduplázódott az illegális bevándorlók száma a Felsőpulyai járás Magyarországgal határos szakaszán.

A Felsőpulyai járás Magyarországgal határos szakaszán május 4-e és 11-e között az áprilisi adatokhoz képest közel megduplázódott az illegális bevándorlók száma. A BVZ azt írja, hogy Répcekethelyen (Mannersdorf), Fülesen (Nikitsch), Alsólászlón (Unterloisdorf), Répcesarudon (Frankenau), Répcekőhalom-Dérföldön (Steinberg-Dörfl), Borsmonostorban (Klostermarienberg), Sopronkeresztúron (Deutschkreutz), Doborjánban (Raiding) és Malomházán (Kr. Minihof) összesen 152 menekültet tartóztatott fel a rendőrség és a katonaság, egyetlen hét alatt, volt olyan nap, amikor két, 17 illetve 21 fős csoportot is elfogtak. A menekültek többsége egyébként Szíriából, Afganisztánból és Palesztinából érkezett, de volt köztük egyiptomi, török, iráni, bangladesi, indiai és tunéziai is. Elfogásuk után mindnyájan menekültstátuszért folyamodtak. Őket Kismartonba (Eisenstadt), Somfalvára (Schattendorf) és Rábakeresztúrra (Heiligenkreuz) szállították.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek