Lassíts végre! Figyelemfelkeltés a Balfi úton

Valaki kutyákat, gyerekeket, családokat jelölő piktogramokat festett fel a Balfi út egy szakaszán, illetve 50-es számot, a sebességkorlátozásra utalva.

Szerkesztőségünk számtalanszor kapott már üzenetet azzal kapcsolatban, hogy a városba a Balfi úton belépve sokan nem lassítanak le, és a megengedett 50 kilométer per órás sebesség helyett jelentősen gyorsabban közlekednek tovább. Ez azért is veszélyes, mert az említett útszakaszon két buszmegálló, illetve az egyikhez kapcsolódóan zebra is található, emellett több ház kapubejáróján szinte lehetetlen kikanyarodni, mivel a beláthatatlan kanyar miatt fokozott balesetveszély áll fent.

Emellett a Töpler Kálmán utca és a tüzép között kerékpárút vagy gyalogkerékpárút sincs, így a szabályosan közlekedő biciklisek az úton kell, hogy tekerjenek.

enyugat.hu

Most úgy tűnik, valaki megelégelte a bosszantó helyzetet, és saját kezébe vette az ügyet, ami elég látványos lett. Az Eilat utca kereszteződése környékén ugyanis az aszfaltra számtalan motívum került felfestésre, köztük nyilván mindkét irányban egy 50-es szám, ami a megengedett maximális sebességet jelöli, emellett kutyákat, gyerekeket, családokat jelölő piktogramok is fel lettek rajzolva, illetve két stilizált gyalogátkelőhely is.

enyugat.hu

Kíváncsian várjuk, ezek után vajon lesz-e bármi előrelépés az útszakaszon a gyorshajtók visszaszorítása, és a környéken élők, valamint a kerékpárosok biztonságának javítása érdekében.

enyugat.hu

Még egy apró kiegészítés: a felfestett kutyának csak egy farka van.

Figyelemfelhívó felfestések a Balfi úton
A fotóra kattintva galéria nyílik.
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek